Sony tõi välja kaks täiendust Xperia nutitelefonide seeriale: Xperia 1 VI ja Xperia 10 VI

Sony tutvustas kahte uut nutielefoni, populaarsete mudeliseeriate Xperia 1 ja Xperia 10 järgesid. Kui Xperia 1 VI annab kasutaja käsutusse täiendatud tippklassi kaamerate komplekti, siis Xperia 10 VI mudel paistab silma ülimalt kerge kaalu ning kaks päeva vastu pidava aku poolest.

Sony Xperia 1 VI

Xperia 1 VI tippklassi telefon on säilitanud 6,5-tollise ekraani, kuid on varasemast mudelist veidi pikem ja õhem. Selle esi- ja tagakülge katab klaas. Kusjuures tagaklaas on saanud tekstuurse pinna, et telefon paremini käes püsiks, ning mati viimistluse, et inetuid sõrmejälgi näha ei jääks.

OLED-tehnoloogial põhinev ekraanipaneel kasutab Sony teleritelt tuntud BRAVIA süsteemi, mis koostöös tehisintellektiga parandab pildi kontrastsust, värvitoone ja teravust. Võrreldes eelmise mudeliga on ekraani maksimaalne heledustase kasvanud lausa 1,5-kordseks ja lisandunud on funktsioon Sunlight Vision, mis muudab ekraani eredas valguses küll heledamaks, kuid ei valgusta pilti ega videot üle.

Täiendusi on saanud ka esikõlarite komplekt – edastatav heli on nüüd valjem ja täpsem.

5000 mAh mahutavusega aku peab telefoni tavakasutuse juures laadimata vastu kaks päeva. Ekstreemsemates oludes toime tulemiseks on telefonil IP65/68 tolmu- ja veekindlus.

Jõudluse eest kannab uues mudelis hoolt tipptelefonidele mõeldud Qualcommi Snapdragon 8 Gen 3 protsessor. Seejuures on tegu esimese mudeliga Xperia 1 seerias, milles on klassikaliste jahutustorude asemel jahutuskambriga variant koos grafiitplaadiga. Selline lahendus pakub oluliselt efektiivsemat jahutust, mis tähendab, et telefon toimib muretult ka suurema koormuse all.

Kaamerad on samuti täiendusi saanud. Tagumisel küljel on neid kokku kolm: 52 Mpx lainurk-põhikaamera ning kaks 12 Mpx resolutsiooniga kaamerat (telefoto ja ülilainurk). Sony on siin kasutusele võtnud Exmor T ja Exmor RS sensorid ning töötlusprotsessi jaoks tehisintellekti. Selle tulemusena on Xperia 1 VI mudeliga võimalik saavutada täiskaaderkaameratega võrreldav pildikvaliteet, vähendada pildimüra ja tõsta öiste fotode kvaliteeti. Autofookuse funktsionaalsust on samuti oluliselt parandatud – selle nimel tehti koostööd Sony Alpha seeria kaamerate inseneridega.

Sony Xperia 10 VI

Xperia 10 VI paistab silma oma pikliku kuju poolest, millesse on mahutatud unikaalne 21:9 kuvasuhtega ekraan. Tänu sellele saab kuvada kahte rakendust korraga ning ekraani pinna täies mahus ära kasutada. Ekraan ise on 6,1-tolline ning põhineb OLED-tehnoloogial. Võrreldes varasemaga on ekraanipaneeli maksimumheledus suurem, mis tähendab, et telefoni on eredates valgusoludes veelgi mugavam kasutada.

Esipaneel on kaetud Gorilla Glass Victusi kaitseklaasiga, mis annab tõhusama vastupidavuse kriimustuste osas. Telefonil on IP65/68 klaasi vee- ja tolmukindlus ning aku mahutavusega 5000 mAh, mis peab keskmise kasutuse juures laadimata vastu kaks päeva.

Uus mudel paistab silma esmaklassilise helikvaliteedi poolest. Esikülje alumisse ja ülemisse serva paigutatud kõlarid on võrreldes varasematega selgema ning valjema heliga. Juhtmevabaks heliedastuseks on kasutusel uusim Bluetoothi tehnoloogia ning kõigi juhtmega kõrvaklappide sõprade rõõmuks on olemas eraldi 3,5 mm kaablipesa.

Telefoni tagumiselt küljelt leiab kaks kaamerat, 48 Mpx põhikaamera ja 8 Mpx ülilainurkkaamera, millele tehisintellekt uusi võimalusi juurde annab: fotode tegemisel abistab see kasutajat automaatselt, sättides stseeni fookust, analüüsides taustainfot ning tuvastades kaadris elusolendid ja esemed. Kõige selle kombinatsioonina valmib alati parim fotojäädvustus.

Sisuloojatele pakub Xperia 10 VI võimalust monteerida fotodest ja videotest koos muusikalise taustaga kokku klippe ning neid automaatselt oma sotsiaalmeedia kanalites jagada.

Nutikaid lahendusi leiab ka muudest funktsioonidest. Kasutades masinõpet ja tehisintellekti, oskab Xperia 10 VI analüüsida wi-fi signaali ning ennetada selle võimalikke katkestusi. Ehk kui telefon peaks enne võrku ühendamist ette nägema katkestusi või kehva ühendust, siis minnakse automaatselt üle mobiilside peale.

Uute telefonidega kaasa kingitus

Xperia 10 VI on saadaval musta, valge ja helesinisena, Xperia 1 VI aga musta, hõbedase ja khakirohelisena. Mõlema mudeli eeltellimine on alanud ning sel perioodil ostjatele tehakse ka kingitus: 10 VI tellimisel antakse kaasa Sony WH-CH520 kõrvaklapid ning 1 VI nutitelefoniga WH-1000XM5 kõrvaklapid.

Kõik eeltellijad saavad telefonid kätte juuni keskpaigas, kui see poodidesse müügile jõuab. Rohkem infot uute mudelite kohta saab Sony Centeri salongidest ning Miterassa e-poest.