Bang & Olufsen Beolab 8: kolm ühes ruumiline kõlar

Bang & Olufseni uus kõlar on justkui multitalent – see pakub enneolematut ruumilist heli, paaris kasutamisel kristallselget stereoheli ning võrratut kuulamiskogemust ka iseseisvalt. Kõige selle kogemiseks piisab aga ühest seadmest.

Beolab 8 juures on kasutatud kvaliteetseid materjale, mis ajale vastu peavad ning lasevad kõlarit pikalt nautida. Korpus on valmistatud alumiiniumist ning kõlarielementide osa katmiseks on kasutatud naturaalset puitu või vastupidavat tekstiili. Kõlarikatted on ka vahetatavad, seega saab selle välimust vastavalt vajadusele muuta ning erinevate interjööridega sobitada.

Palju paindlikkust lisavad ka spetsiaalsed kinnitused ning jalad. See võimaldab kõlari asetada kas lauale, kinnitada seinale või asetada kõrge metalljala otsa. Silmapaistvale välimusele lisaks on tähelepanu pööratud ka keskkonnasõbralikkusele ning praktilistele omadustele. Beolab 8 kõlari mooduldisain võimaldab selle komponente vajadusel välja vahetada, ilma et oleks tarvis osta uut kõlarit. Näiteks kui aku on aja jooksul ära väsinud, saab selle lihtsalt uuega asendada.

Disaini kõrval on suurt tähelepanu pööratud kõlarite helipildile. Tooni annavad selged ja täpsed vokaalid, vürtsi lisab mahe, ent jõuline bass. Eraldi elemendid on olemas nii kõrgete, keskmiste kui ka madalate sageduste esitamiseks.

Beolab 8 oskab spetsiaalse mikrofoni abil kaardistada oma ümbruse ning vastavalt ruumi mõõtmetele ja kujule paika sättida selle jaoks sobiva helipildi. Nii saad alati nautida parimat võimalikku heliedastust. Ultra Widebandi tehnoloogia võimaldab aga heli automaatselt suunata nutitelefoni järgi sinna, kus ise viibid.  

Kõlari juures on kasutusel uusimad ühendustehnoloogiad, mis võimaldavad muusikat nautida katkestusteta ning parima kvaliteediga. Selle eest hoolitsevad Wifi 6 standard ning Bluetooth 5.3. Powerlinki tehnoloogia võimaldab aga kerge vaevaga ühendada kaabliga või juhtmevabalt ka teisi Bang & Olufseni kõlareid või telereid.

Juhtimine käib puutetundliku klaaspaneeli vahendusel, kuid soovi korral saab seadistusi paika panna mugavalt ka Bang & Olufseni rakenduses. Vaid nupuvajutusega saab kõlari ühendada oma lemmikmuusikaplatvormiga.

Beolab 8 kõlarite kohta saad lähemalt uurida Bang & Olufseni kodulehelt. Ostusoovi korral tasub aga külastada Miterassa e-poodi, kust vastavalt oma maitseeelistustele saab tellida erinevates toonides ja kinnitustega variandi. Muide, komplekti kuulub kaks juhtmevaba aktiivkõlarit.